Spółka Orskov Foods S.A. (poprzedniana nazwa Agrofreeze S.A.) od początku swojego istnienia specjalizuje się w zamrażaniu owoców i warzyw tj. truskawki, maliny, porzeczki czarnej i czerwonej, agrestu, wiśni, śliwki, jagody, borówki, aronii, owoców dzikiej róży i bzu, rabarbaru, pora i cebuli. W swoim asortymencie posiadamy owoce i warzywa kalibrowane oraz nie kalibrowane, całe oraz krojone, wiśnię bez pestki, owoce w postaci puree.
Przez wiele lat wyspecjalizowaliśmy się w mrożeniu świeżych truskawek, które są naszym sztandarowym produktem - surowiec częściowo jest pozyskiwany z naszej własnej plantacji. Cały proces produkcyjny oparty jest na systemie bezpieczeństwa żywności HACCP/BRC i odbywa się na nowoczesnych liniach technologicznych pod nadzorem wysoko-wyspecjalizowanej kadry pracowniczej, co gwarantuje uzyskanie wyrobu gotowego o najwyższej jakości. Każdy surowiec podany do przerobu przed zamrożeniem jest myty i poddany inspekcji w celu usunięcia ciał obcych oraz owoców niepożądanych. Technologia produkcji jest realizowana w dwóch etapach, tj. zamrażanie IQF w nowoczesnym tunelu zamrażalniczym, a następnie sortowanie i pakowanie wyrobu gotowego w opakowania jednostkowe 0,5-2,5kg, kartony lub worki 10, 15, 20 i 25 kg. Wyrób gotowy jest, przed zapakowaniem w opakowania, skanowany na zawartość ciał obcych i metalu na sortowniku laserowym BEST i detektorze metali Safeline. Pakowanie w opakowania jednostkowe odbywa się na nowoczesnej linii pakującej ISHIDA. Jakość produkcji jest stale kontrolowana i nadzorowana przez dział Kontroli Jakości.
|
|
|